Skönhet i Sverige

Det sägs att skönheten ligger i betraktarens ögon men faktum är att du kan göra saker själv för att påverka din skönhet, genom att tänka på din hälsa och använda skönhetsknep på hemmaplan. Självklart finns det också olika skönhetskliniker runt om i Sverige som hjälper personer som vill ta bort rynkor och annat, samt salonger som erbjuder olika typer av behandlingar för att bevara skönheten. I slutändan är det förstås upp till dig vad du väljer att göra för att bevara och förfina din skönhet. Det allra viktigaste är dock att du tar hand om dig och mår bra – då kommer ditt välmående stråla utåt.

  • Sköt om huden
  • Var rädd om håret
  • Ögonfransarna behöver skötas om

Var rädd om huden!

Det är viktigt att vara rädd om huden, och då inte enbart ansiktet och händerna. Huden är kroppens största organ och därför behöver den tas om hand för att den ska må bra. Det gäller nämligen att bevara huden på bästa möjliga sätt för att den ska se bra ut även under senare år. För att öka hållbarheten måste oönskade bakterier tas bort och du får tillsätta konserveringsmedel. Det låter kanske konstigt men det är ett sätt att bevara skönheten på bästa möjliga sätt. Du kan göra några saker själv för att hjälpa huden på traven med att behålla skönheten och lystern på huden.

En av dessa saker är att vara noga med att inte överbehandla hud som är frisk. Att överbehandla med produkter kan istället vara skadligt, då hudens eget skydd kan bli skadat. När det är dags att ta bort smink från ansiktet eller rengöra andra ställen på kroppen bör du på ett sparsamt sätt använda rengöringsprodukter. Du kan förebygga hudproblem genom att ta hand om de goda bakterierna som finns på huden genom att tillsätta post-, pro- och prebiotika. Vill du veta mer om hur du tar hand om huden finns det i Sverige många som arbetar med just detta som gärna ger dig ännu fler tips.

Ta hand om håret

Med tanke på att håret säger väldigt mycket om hur du mår bör du också ta hand om ditt hår. Visst är det skönt att gå till en frisör som sköter om håret men i det långa loppet kan det kosta skjortan. Med några få enkla knep kan du faktiskt själv ta hand om ditt år genom att göra olika kurer. Några exempel är att ta argan- eller olivolja i håret, perfekt om du har vistats mycket i sol. Istället för dyra stylingprodukter som gel eller hårspray som kan skada håret kan du använda gelatin som sedan sköljs bort med vatten.

Glöm inte bort ögonfransarna

Det är även viktigt att inte glömma bort dina ögonfransar, speciellt om du använder mascara och ögonskugga varje dag. När två människor möts ser de oftast varandra i ögonen och för att du ska se fräsch och vacker ut gäller det att se till att dina ögon ser bra ut. Därför bör du också sköta om dina ögonfransar. Vill du få lite längre och lena ögonfransar ska du ta olivolja på dem varje kväll innan du går och lägger dig. På så sätt återfuktas dem och växer bättre, vilket gör att du genast kommer se piggare ut.

Tips och goda råd för ökad skönhet

För att bevara din solbränna kan du smörja in dig med kokosolja, samt äta morötter varje dag. Vid svullna ögon kan du ta två kalla skedar och hålla dem på ögonen några minuter, det funkar även med kall gurka, vilket gör att svullnaden går ner. Det är också viktigt att ta hand om dina fötter och då är ett fotbad med lavendelolja i perfekt.