Now

ett varmt kap

oktober 18, 2014

Minna Tannerfalk

Jollyroom Nordly Åkpåse

Jollyroom Nordly Åkpåse

Jollyroom Nordly Åkpåse

Jag funderar nästan varje dag på hur mycket, och vad jag ska klä på Moses, speciellt när vi ska ut.
klä inte på ditt barn för mycket, om inte du fryser, då gör barnet inte det heller” den har väl alla ni, som har barn, också hört.
Men vädret är ju som det är nu under hösten, det skiftar ganska så mycket på hur varmt / kallt det är, och så gör ju vinden sitt också.

Jag känner mig rätt så säkrad för vintern, speciellt efter reakapet på Nordlys åkpåse , helt klädd i fårskinn. Blev väldigt nöjd över att den var precis
lika fin som jag hoppades på. Pälsen fanns som både långhårig och klippt, tillslut bestämde jag mig för den klippta.
Nerbäddad i den bör det vara omöjligt för honom att frysa i vinter, men vad klär jag honom i nu?

Han ligger ju i vagnen när vi är ute och går, och i den har jag en varm luddig filt som han ligger ovanpå. Den luddiga filten når honom delvis upp
över kroppen, och sen har jag hans älskade bomullsfilt över honom också. Och så mössan och hans vanliga kläder, men ingen overall eller jacka eller så.
Han blir varm och go därinne, för vagnens överdrag stängs ju också.

Men, en liten jacka eller en tunnare overall, tills det blir riktig vinter? Har du ett bra plagg du kan tipsa om?
Jag hittar mest collegehoodies eller ”luddiga” overaller.

*

Nordlys fina åkpåse hittar du på rea  H Ä R  

*

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Hellax oktober 18, 2014 at 8:39 e m

  Tipsar om en bra vindfleece overall! Tvekade inför vårt köp för att den kändes lite trist men nu älskar vi den och använder den flitigt! När det är kallt stoppar vi om en extra filt och om det är varmt knäpper vi upp den. Gillar också att det är smidigt att klä på den. Har också letat efter en smidig tunnare täckoverall men inte hittat den rätta.. Lycka till

 • Reply Rebecka oktober 18, 2014 at 9:13 e m

  Hej hej,

  Först ett stort grattis till er fina Moses.

  Kan tipsa om att köpa en lite för stor vindfleece overall på polar och pyret som är enkel att ha liggande i vagnen, öppnas med två dragkedjor och då är det bara att lägga honom direkt ner i den utan meck och bök. Den nu och den i vinter med åkpåsen klarar man sig med vill jag säga.
  Dessutom skönt att de har ngt på sig om man ska lyfta dem från vagn till bil/in etc.
  Polarn och pyrets täcker dessutom händer och fötter så man slipper vantar. Helt klart ett tips 🙂

  Lycka till

 • Reply Mona oktober 19, 2014 at 5:09 f m

  Stickat set att dra utanpå. Finns många mjuka fina ullgarner att sticka av. Hör av dig om du vill beställa. Kram

 • Reply Linda Eriksson oktober 19, 2014 at 12:46 e m

  http://www.polarnopyret.se/ullfrotteoverall-60239821-405-1 Den här är väldens bästa plagg! När det blir kallare ute är den överlägsen att sova i i vagnen tillsammans med en varm åkpåse/sovsäck, när barnet blir äldre är den super att ha under skalkläder och vinteroveraller . Ullfrote är ett fantastiskt material! Andra tips: tumvantar i ull (stadium) både för att sova i vagn och som värmande lager under handskar. Skippa tofflor att sova i, ullsockar är varmare, skönare och billigare. Ullmax har superbra! OBS! Barfota i ullsockar, ingen bomull under!

 • Reply Anna oktober 19, 2014 at 7:46 e m

  Mitt tips är att lägga en liten termometer, typ badtermometer, innanför overallen men utanpå inomhuskläderna på barnet. Då är det lätt att se så det är ca 22 grader (rumstemperatur) runt omkring barnet.

 • Reply Carin oktober 19, 2014 at 9:14 e m

  Vilken underbart söt liten kille ni har fått! Grattis!!
  Jag som har bott i Norge i många år nu har blivit väldigt glad i ull. Här blir man i princip sänt hem igen om inte barnen har ull på sig på dagis. Alltid ull innerst på kroppen. Ull både avger värme och behåller värme så pga av de, kan man ha ull stora delar av året. Finns ju massor med fint ull idag som absolut inte kliar mot huden. Men köp inte någon blandning utan 100% ull är vad som gäller:)Lycka till!

 • Reply Karin oktober 19, 2014 at 9:55 e m

  Hej! Grattis till er fina kille!! Jag rekommenderar ull kläder från Janus. Evas ullunderkläder säljer fina och bra grejer att ha närmast kroppen. Jag hade även en mössa av ullsilke på i vagnen. Mina barn var aldrig kalla eller blöta av svett. Ull är bäst! Lycka till i djungeln av gods råd.

 • Reply Linda oktober 19, 2014 at 10:15 e m

  En härlig mjuk overall! Finns i vitt och grått!

  http://m.kappahl.se/article/overall_689760

 • Reply Katarina Hultstrand oktober 20, 2014 at 8:17 e m

  Hej lilla familjen! Så söta lille Moses är! Köp och lägg en liten termometer nära honom, bra både vinter som sommar! Kram till er alla tre!

 • Reply Johanna oktober 21, 2014 at 8:21 f m

  Polarn och pyrets vindfleeceoverall! Ta i en stor storlek så blir det som en åkpåse i början och du kan ha den hela säsongen, även i vår. Den och vinteråkpåse (som du ju redan har) är allt du behöver i vinter också. Mycket praktiskt. Vad fin han är er pojke 🙂

 • Reply Camilla oktober 21, 2014 at 3:38 e m

  Jag tycker att det är väldigt svårt att tipsa andra föräldrar om hur de ska klä sina barn då alla barn har olika behov. Jag fick barn i januari i år. Och vi hade ju en väldigt mild vinter och vår kille klarade sig fint med body, byxor och mössa i vår åkpåse i liggvagn. Jag vet andra som samtidigt klädde sina barn i ytterligare tunnare overall, men det skulle vår kille bli alldeles för varm i. Nu i vinter vet jag inte hur vi gör riktigt, kör sittvagn nu och åkpåsen funkar till den, men han kommer ju inte på samma sätt ligga inbäddad i den och då tänker jag att en jacka krävs. Vi har en tjockare overall som kanske känns mer logisk än att sätta på honom jacka i åkpåsen. Vi får se helt enkelt. Ett tips är iaf att stoppa ner handen och känn på bebisens mage och nacke när ni är ute. Då brukar man känna om barnet är för varmt/kallt.

 • Reply Ellendellen oktober 21, 2014 at 10:15 e m

  Jag säger också en vindfleece overall. Till den lilla är vi är inne på vår 3 strl. Känns som om man håller vinden borta, håller man värmen. Blir det riktigt kallt har vi haft yllekläder under. Men nu när er lille fortfarande är så liten och sitter/ligger han i åkpåsen nere i vagnen håller han nog värmen i den. Alltså vanliga kläder, vindfleece på och sen ner i åkpåsen. Tänk lager på lager så man lätt kan ta av ett eller flera lager om man växlar mellan ute/inne, åka bil eller så. Det där med att klä barn känns som man aldrig lär sig, jag känner fortfarande lite osäker och nu är min äldsta är 6 år. Men man får prova sig fram.

 • Reply Josefine oktober 28, 2014 at 12:33 e m

  Ulldress! Den gör honom inte för varm men heller inte för kall vid kalla temperaturer och om han ska lyftas ur påsen behövs bara en filt över.

  Jag har ÄLSKAT denna åt mina två barn och har köpt den nu åt bebis nummer tre som förväntas anlända på fredag. http://prinsessansdagbok.com/tag/nostebarn-dress/ Här ser du den. Den är perfekt i större sorlekar sen också som sovdress på dagis och under regnkläderna.

  KRAM!

 • Leave a Reply